Kookt @Elisabethskitchen en schrijft erover
SIMPEL, SMAAKVOL EN GEZOND
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Wie ben ik?

Elisabeth'skitchen

Promoot jouw pagina ook

 

 

Naam: Elisabeth van der Ark
Hobby,s: Koken en schrijven

Op papier ben ik gewichtsconsulente en toen ik jaren geleden deze blog startte had ik een praktijk als gewichtsconsulente. Ik heb diverse vervolgopleidingen gevolgd op het gebied van gezonde voeding. Mijn recepten en gerechten zijn gezond en passen in een normaal en gezond eetpatroon. 

Wil je meer over mij weten, dan staat het je vrij om een e-mail te sturen.
www.gewichtsconsulente@live.nl
Spam wordt niet op prijs gesteld...

Elisabeth

boodschappen
Categorieën
Elisabethsmagazine

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 5 doorbladeren. link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 6 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 7 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine edite 9 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de eerste special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de tweede special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de derde special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Topblog volrecepten.nl
Topblogs met recepten
Persoonlijke vragen aan mij
persoonlijke vragen aan mij
Het kan zijn,
dat je een vraag 
voor me hebt,
die van persoonlijke
aard is.
 
Dan kun je 
een mailtje sturen naar
 Ik tracht zo snel mogelijk  
antwoord te sturen.
 
Elisabeth,
dé internet-
gewichtsconsulente
Laatste reacties
    hitstats
    Hebbedingetjes
    Gewichtsconsulente Brigitte de Laat-Young

     

     

    Vandaag weer een gewichtsconsulente die zich voorstelt. Deze keer is het Brigitte de Laat-Young uit 's-Hertogenbosch. Brigitte is niet zomaar een gewichtsconsulente. Als je op haar website kijkt zie je ook dat zij een afhaalpunt is voor een gezonde tas met groente van een boer. Ze vind soms vergeten groente in de tas waar ze mee aan de slag gaat in de keuken. Ze blogt daar ook over en geeft een recept. Zo sla je als gc-er twee vliegen in één klap. Kijk maar eens rond op haar website, zeker de moeite waard.

    *********************************************************** 

    De zin en onzin van calorieën tellen 

    Leuk dat ik hier een gastblog mag schrijven!  

    Laat ik beginnen met mijzelf even kort voor te stellen: mijn naam is Brigitte, getrouwd met Nick, moeder van Henrik en enthousiast hardloper. Ik heb een eigen praktijk als gewichtsconsulente en begeleid mensen die willen afvallen. 
    Hoe werkt dat precies, aankomen en afvallen? Kort door de bocht: het draait allemaal om energie balans. Alles wat je eet (en drinkt) levert energie, die energie drukken we uit in kilocalorieën, afgekort als KCal. In de praktijk spreken we echter meestal van calorieën. Als je meer calorieën tot je neemt dan je nodig hebt, kom je aan, neem je minder dan val je af. Voor mij als gewichtsconsulent is het dus vaak heel nuttig om calorieën te tellen. Maar er is meer dan dat. Calorieën alleen zeggen niet zo veel over de totale voedingswaarde van wat je in je mond stopt. De samenstelling van wat je eet is minstens zo belangrijk. Ik kijk daarom ook naar de hoeveelheid eiwitten, suikers, vetten, vezels, vitamines en mineralen in de voeding. Pas als alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen en hoeveelheden aanwezig zijn, zul je op een verantwoorde manier, blijvend, afvallen. En tenslotte is het belangrijk om inzicht te krijgen in het complete eetpatroon, dus niet alleen wat er gegeten wordt, maar vooral ook wanneer en waarom. Eet je omdat je honger hebt, of is er iets anders aan de hand? Verveling kan bijvoorbeeld een reden zijn om te (over)eten, net als frustratie, stress, verdriet of gewoonte. Of juist om iets te vieren of om jezelf te belonen. 

    Om dat allemaal inzichtelijk te maken gebruik ik een eetdagboek. De eerste keer dat ik dat deed was tijdens mijn opleiding 'Voedingsdeskundige'. Mijn test-cliënt stuurde me een eetdagboek in een Excel-bestandje, ik zocht daar, gewapend met de eettabel van het Voedingscentrum, de voedingswaarde bij. Excel telde alles voor me op en daar maakte ik vervolgens een analyse van. Dat kostte behoorlijk veel tijd, vooral in het opzoeken van de voedingswaarde ging veel tijd zitten. Sommige producten kwamen dagelijks terug. In het geval van mij cliënt waren dat yoghurt, brood (donker volkoren) en beleg. Als ik de gegevens van een product eenmaal gevonden had, was het een kwestie van knippen en plakken. Dat ging al sneller, maar was natuurlijk tamelijk foutgevoelig. Ik besloot het te automatiseren en samen met mijn webdesigner ontwikkelde ik een online eetdagboek. Ik spendeerde een regenachtige meivakantie om een eerste database met de meest voorkomende voedingsmiddelen aan te leggen en 2 jaar geleden ging het systeem online. De database wordt sindsdien doorlopend aangevuld en uitgebreid en bevat inmiddels ruim 2.000 producten.  

    Mijn eetdagboek geeft mijn cliënten direct inzicht in het eigen eetgedrag en werkt vaak ook preventief, het is een stok-achter-de-deur. Aan de achterkant zie ik in één oogopslag de complete voedingswaarde, inclusief KCal., eiwitten, koolhydraten (verzadigde) vetten, vezels, vitamines & mineralen. Via een contactformulier kan ik direct feed-back geven als mijn cliënt te veel of te weinig eet.  

    Omdat je leuke dingen moet delen, heb ik besloten het systeem uit te breiden en voor mijn collega's beschikbaar te maken. Binnenkort via: www.eetdagboek.nu 

    Brigitte de Laat-Young

     


    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Elisabeth's favorite
    BlogSociety
    myTaste.be
    Beste Blogger Foodblogger
    BesteBloggers
    Volg mij via bloglovin
    Follow
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl